Viktig Information

Falsk information sprids....

Skall finnas på burkarna.

Kära PROTEC samarbetspartners

Falska rykten sprids om PROTEC i branschen, här kommer ett klargörande.

Flera av er har fått mail, telefonsamtal, brev och sett annonser där PROTEC produkter visas och diskuteras. Företaget som sprider dessa lögner har också lyckats få in information om mig personligen, vårt företag Bluechem Sweden AB och adresser till våra hemsidor under söktexten på Google som sedan leder er till deras webbshop/hemsida.

Allt för att lura er att hamna på felaktig sida.

Allt verkar och ser helt normalt ut, det visas PROTEC burkar som ni känner igen i annonser och utskick. Det informeras om att Kemikalieinspektionen skulle ha förbjudit PROTEC på Svenska marknaden, att den Svenska tullen inte släpper in leveranser med PROTEC produkter till Sverige, att det är totalförbjudet att ha PROTEC produkter i verkstäder osv.

I annonser och utskick lockas med osannolikt låga priser. (Produkter som sedan inte kan levereras). Vid kontakt erbjuds istället en helt ny oprövad produkt på marknaden.

Allt detta har skapat oro hos många verkstäder och samtalen till oss är många.

FAKTA

 • BluechemGroup i Tyskland är en av världens största tillverkare av kemtekniska produkter inom fordonsbranschen. Bluechem´s produkter används idag i 93 länder över hela världen. Bluechem har en rad olika varunamn som PROTEC, Powermaxx, Comtec, Autoprofi, maxx Power mm samt många Privat Label till de stora bilmärkena. Bluechem är också samarbetspartners och har sponsoravtal med Sauber F1 Team, ADAC GT Masters (Audi R8), Lamborghini Blancpain Trofeo NA samt inom Speedway och Motocross. Vilket vittnar om bästa kvalité på våra produkter.
  • PROTEC produkter från Tyskland tillverkade av CTP (BluechemGroup) är självklart helt godkända av Kemikalieinspektionen, flertalet har också TÛV certifiering.
  • PROTEC marknadsförs, säljs och får hanteras precis som tidigare.
  • PROTEC produkterna har godkända Säkerhetsdatablad och den senaste CLP märkningen, samt är registrerade hos Kemikalieinspektionen.

Gällande hemsidor med riktig information om PROTEC och Bluechem är följande:

Godkända distributörer av Protec´s produktprogram är följande

 • Bluechem Sweden AB/Generalagent
 • Protec Sverige AB
 • Batteri & Oljegrossisten AB
 • Pro-Tec Eurocity

VARNING

 • Hamnar ni på någon hemsida/webbshop än de ovan så har det inget med våra Tyska PROTEC originalprodukter att göra. PROTEC säljs inte via nätshopping utan genom våra distributörer (se ovan)
  • Brev och mail om osannolika erbjudanden har heller inget med våra PROTEC produkter att göra. (Även om det visas bilder på PROTEC produkter).
  • Information om att PROTEC inte får säljas och har ersatts med något annat varunamn är ren lögn.
  • Var uppmärksam på att ni använder rätt inköpskanaler, det förkommer att konkurerande företag använder egna etikettmaskiner och säljer sina egna tvivelaktiga produkter med hjälp av etiketter som liknar PROTEC burkar.

Dessa falska rykten och oseriösa arbetssätt är inget unik för Sverige, utan förekommer i flera länder runt om i världen. Konkurerande företag utnyttjar PROTEC´s välkända namn och goda rykte för att på så sätt få ut sina egna tvivelaktiga produkter på marknaden.

Händelserna i Sverige är i dags dato anmälda till Polismyndighet, IIS samt till Google.

För att ni från nu och i framtiden skall vara trygga och säkra på att det är PROTEC by BluechemGroup´s vårdande produkter ni använder i er verksamhet så har beslut tagits av ledningen i Tyskland att byta etiketter på våra burkar över hela världen. Flertalet har redan genomgått en förändring och flera följer efter. Burkarna blir vita med färgade ränder där artikelnummer o namn tydligt framgår. Rött för Bensin, Orange för Diesel och Grönt för Oljeprodukter osv. Under de olika produktgrupperna här på sidan kan ni se några av de nya burkarna.

[PROTEC by BluechemGroup] logo skall finnas på burkarna.

Vid användande av andra produkter än [PROTEC original by BluechemGroup] så fråntar vi oss allt ansvar för de skador som då kan uppkomma.

Vid frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Bluechem Sweden AB

Tel: 070-3307422